Akut dåligt!

Man blir mest deprimerad - men också lite förbannad. Ska det vara så här? Hur tänker folk?

Har tittat på "Matakuten" nu i kväll och förundras, än en gång, över hur hemsk denna skolmat är.
Mat är bland det viktigaste vi behöver för att överleva. Vårt bränsle för att få maskinen som kallas kropp att fungera.
Barn är vår framtid (behöver väl inte säga så mycket mer om det?)
Hur beslutsfattare kan dra ner på resurser och pengar till skolmat som Sveriges Alla barn får är obegripligt.
Det är rätt sjukt. Sveriges alla barn får gratis skolmat. Duktiga Sverige. Men det är bara skitmat barnen får. Halvfabrikat proppade med alla möjliga konstiga tillsatser.
Visst, många tillsatser är testade, och bevisligen inte farliga. En och en.
När det börjar närma sig 60-70, förmodligen mer, tillsatser i veckan har jag svårt att tro att alla dessa lyckas hålla sams i kroppen. Följden blir fettma, sjukdomar och dålig koncentration i skolan.

Förra omgången av Matakuten gjorde tydligen stort intryck på många håll i landet, men det märks ju tydligt att detta inte skett överallt...
Bert Karlsson har de senaste dagarna blivit en av mina nya idoler. Visst, han kan lätt uppfattas som en arrogant, bäverliknande surgubbe. Men han har ju humor och ett brinnande matintresse, och en stark vilja att förändra skolmaten. I like that!
Jag hoppas att han kan få Livsmedelsverket att göra ett bättre jobb, få dem förstå det viktiga som rör matfrågor.

För det behövs tydligen en tjock gubbe som vågar säga vad han tycker för att folk ska lyssna.
Han säger egentligen samma sak som Annika Dahlqvist. Men hon uppfattas av allmänheten som en tokig surtant med en egen sekt. Jag har inte hört talas om "Bert Karlsson-sekten", och tror inte att den kommer dyka upp (snälla, säg till om jag har fel)

Over and out


Kommentarer
Kattis

15kr/pers får skolmaten kosta. 45kr/pers får maten till interner kosta. DOM SKA FAN HA VATTEN OCH BRÖD!

2009-10-01 @ 21:19:13
URL: http://kattajonen.blogg.se/


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0