Snart drar vi iväg!

Jag och Kat reser iväg till Europa nästa vecka. En veckas runtresande, Amsterdam-Paris.
Det kommer bli kul, men jag var något less igår när jag letade tågbiljetter... Det jag har lärt mig är att inte göra det när jag är trött och hungrig. 
Så jag åt, och hittade sedan en liten 50% off sida. Nice! Somnade kl 21, så det blev inget dansande igår. Jag får spara mig till 12 april.  
Vaknade vid 8 i morse med en lätt irriterande känsla i halsen... not good.
Nu ska jag iväg och guida min kära kusin och hans tjej på Sundsvalls gator, sedan en sväng till kaoset i Birsta... ojojoj...

(En kommentar från mamma, ang förra inlägget:
Alla som läser din blogg måste tro att jag är knäpp
Haha! )

Heja mamma

Min mamma är rolig. Hon raggar upp killar på internet, sedan tar hon med pappa när de ska träffas irl.
Men det är ju bra, man vet aldrig vad det finns för skumma personer ute i nätet, som vi har fått höra i massa år.
Vilken förebild hon är!

Nu har hon börjat blogga också! Heja mamma!
Bloggen är nyöppnad, men det dyker säkert upp en massa hund och jaktbilder snart. Det är hon bra på att knäppa.
;)

Knarr under skorna

Ännu en ny energyboost, efter en joggingrunda. Den första på några veckor. Vackert väder och knarrig snö.
Det kan inte bli så mycket bättre!
Virrade runt lite på Norra, utan karta. Men jag kom ju hem ändå tillslut! Det gick mycket bra, förutom att konditionen inte är fullt på topp och en liten vurpa som säkert kommer resultera i ett fint blåmärke på rumpan.
Men jag är glad ändå! :)
Var på en otroligt rolig dans i Hudik i går. Mycket folk och mycket dans. Me like!
Sista timmen började dock dansmästarna från övervåningen lämna baren, och kom ner på dansgolvet.
Att dansa med någon askalas är inte det jag vill på en sådant ställe, och tackade nej till två. Jag hoppas att de verkligen var fulla.
Var på väg att nobba en till, men kom fram till att han nog var rätt nykter, och chansade på det. Tur var väl det, han var grym på att bugga!
Nu ska jag sy gardiner o städade lite. Vara lite duktig, hehe.

Glad Påsk

Glad påsk, önskar Nika och Fokus!
image135

Vinkännare!?!

I väntan på att Emma ska komma hit och hjälpa mig att dricka några LLB förmedlar jag gårdagens, och kanske någonsin, bästa "expert"utlåtandet över ett vin:

Det är som om den har legat i en trädgårdsslang en varm sommardag!

Carl-Jan: släng dig i väggen!

Skitsnack

Okey, nu var det länge sedan det var något skitsnack här i lilla bloggen.
Som ni kanske vet: jag är sjuk. Kommer alltid att vara sjuk. I magen.
Crohns sjukdom heter det.
Jag tänkte att jag skulle förklara lite vad det är.

Det är en kronisk inflammatorisk sjukdom som finns i tarmen. I mitt fall i tjocktarmen, eventuellt lite i tunntarmen. Sjukdomen går i skov, vilket innebär att det kan vara bra ett tag, ibland flera år. Sedan plötsligt en dag börjar inflammationen attakera tarmen igen.
Detta innebär att tarmen inte kan (har svårt att) ta upp all näring och annat nyttigt. Vilket resulterar i trötthet.
Det innebär också något så otrevligt som diarré. Vilket innebär att vissa gånger måste toaletten vara väldigt nära NU!

Diarré är det jag märker av sjukdomen mest. På en gång liksom. Men efter ett tag så kommer jag på ändå på att jag varit trött och grinig länge.
Jag har varit bra länge nu, men äter allt för mycket medicin. Försöker gå ner i dos, och följer nu farbror doktorns förslag. Hur jag ska försöka få min kropp att acceptera detta efter mer än 5 års användning vet jag inte, men jag är envis!
Redan nu känner jag att toalettbesöken blir fler och akutare, men det är ingent jag inte kan klara av. Än går det bra på jobbet också.
Nu när jag tänkt lite på det också, så har jag kommit på att mitt humör senaste tiden inte heller varit som vanligt. Jag är trött, less, tråkig och... jao, trött. Men så är det när jag vill göra allt roligt. Jag måste tänka mer på mig själv, jag vet. Det ska bli bättring!
image133
(Min söta mage. Det närmaste jag kommit till utvik.)

Påsk?

Vaknade otroligt utvilad idag, till ett strålande väder. Kan det bli bättre? Jo, hade jag varit ledig hade det varit bättre, men att inte börja för ens kl 20 i kväll räknas nästan som att vara ledig.
Kylskåpet gapade tomt mot mig, så efter en frukost med mjölk och en macka med endast smör på började jag vandra mot affären.
Eftersom det var så bra väder, tänkte jag passa på att förena nytta med nöje, och styrde spåren mot City Gross.
På vägen mötte jag en gubbe, som liknade någon lodis som kommit lite väl långt från Navet. Jag lyssnade på musik, men såg att han började prata med mig. Med en suck tog jag ändå ut hörlurarna ur öronen och hörde honom säga:
Jag hälsar alla jag möter en riktigt glad påsk!
Jag sa detsamma och satte med ett leende tillbaka hörlurarna, och fortsatte min färd. Okey, jag ska försöka sluta dömma mäniskor sådär. Men lite tokig var han nog ändå som hälsar glad påsk redan nu, tänkte jag.
Väl framme vid affären var det väldigt tomt där man hämtar kundvagnar, vilket var konstigt eftersom det bara var mitt på dagen. Men jag kom på det.
Det är torsdag idag. Skärtorsdag. Då är alla ute och shoppar som tokiga.
Jag höjde musiken i öronen, och gav mig in i affären för att knuffas med alla andra kunvagnar. Kom tillslut helskinnad ut.
Gubben var nog inte så tokig ändå.

Glad påsk!

Lysande idé...

Okey, jag vet att man inte ska gå ut med sånt här som jag ska skriva om nu. Det kan få folk att tro att man är... hur ska jag förklara.. Dum i huvet?
I alla fall. Eftersom jag vet att ni vet att jag inte är det kan jag ändå skriva det. Jag får skylla på att allt jobbande den sista tiden plus allt slit med renoveringen fick några hjärnceller att ta semester.

Häromdagen satte jag upp lampan över köksbordet. Inte helt enkelt att göra själv. När jag äntligen fått den på plats och skruvat på kåporna gick jag och lade mig. Dagen efter försökte jag tända den, men det gick inte...! Less gick jag till jobbet.
Kom hem från jobbet, sov gott hela natten och morgonen efter när jag klivit upp och väckt mina små hjärnceller såg jag direkt lösningen på problemet:

Betydelsen av en kram

Snälla ni, sluta aldrig att krama varandra!

Sitter i Sthllm nu, satt och åt lunch nyss för mig själv (eller ja, just då. Theres hade precis gått)

Då kommer en av killarna (medelålders, gay, en underbar människa) som jag gick på kurs med i Göteborg.

Men hej! Va kul att se dig, det var länge sedan! sa han på bred göteborgska och gav mig en riktig bamsekram. Pratade o skvallrade lite, sedan var han tvungen att springa.

Men ändå, kramen gjorde mig så glad! Om fler skulle vara så skulle det vara en mycket bättre värld.


Ett annat kram-minne, från Australien.

Jag satt o pratade med min lilla japanska vän Saiko. Det var i Perth, och vi hade inte setts på någon månad. Självklart kramade jag henne när jag såg henne. Efter ett tag frågade hon:

Hanna, do you always hug your friends and family in Sweden?

Jag förklarade att de flesta gjorde det, för att visa hur mycket man tycker om varandra. Hon sa att så var det inte i Japan.

Vi satt tysta ett litet tag, sedan sa hon:

When i get home, i want to hug my mom!

Jag blev nästan lite tårögd, hon lät så allvarlig, och jag hörde att hon längtade hem. Det var nog ca 3 veckor kvar på hennes år i Australien. Sedan tillade hon:

...she is gonne be so supriced! och började fnittra.

Klockrent!

Idag har det varit en stor målardag, och den är ännu inte slut...
Tapeterna kom fram idag, tillslut. Pappa åkte och hämtade dem, tack tack! Han, mamma och brorsan kom sedan förbi här med dem. Efter att ha slösat massa pengar på Birsta.
Här hemma har jag streon i rummet bredvid, och lyssnade för tillfället på Mammas nya kille (P3) på hög volum.

Klart o betart.

I alla fall. Någon av figurerna höll på att sjunga en otroligt konstig låt medan mitt besök var här. Jag lyssnade inte riktigt, men det var inte en vacker låt.
Men va fan är det du lyssnar på? frågade pappa. Det är inte så ovanligt att han ifrågasätter oss barns musiksmak. Den här gången kunde jag nästan hålla med honom, men sa ungefär:
Nä, men det här är ju ett roligt program, haha.
Ca tre sekunder senare slutar mannen på radion att sjunga och skriker:

Men om du tycker att det här är så jävla töntigt, varför lyssnar du då???

Haha!!! Så klockrent! :)

Tapetbekymmer...

Jag vet inte vad jag ska tro... Men Fresks är för tillfället inte min favoritaffär...
Förra gången jag beställde tapeter råkade de få tillbak fel färgnyans på ena tapeten... Visst, någon gång ibland är väll okey, alla kan göa fel.
Igår skulle mina tapeter till vardagsrummet komma. Idag lånade jag bil och åkte dit. Hade mina tapeter kommit? Japp, men till Östersund... Festligt...
Ifs är jag inte klar att börja tapetsera än, men ändå....!
okey, dags att fixa, innan jag ska jobba...

Vaken mitt i natten...

Sitter just nu och försöker hålla mig vaken. Måste ställa om mitt dygn, i alla fall lite. I morgon natt ska jag jobba, så ska försöka vara vaken då.
Det kan ju vara en fördel.

Jag har inte hunnit gör någonting med vardagsrummet idag. Bara jobbat. Men nu följer några dagar med tid till renovering!
Nu sitter jag i sovrummet, där jag proppat in alla möbler. Rätt mysigt, faktiskt! :)

Det är en del resplaner på gång, vilket är otroligt kul! Jag har varit hemma för länge nu ;) I april sticker jag o Kat på en liten tripp mellan Amsterdam och Paris. Sedan i sommar planerar vi "fyra systrar" att dra till Skottland! ...och gå på fotboll, haha! Ska man göra någonting för första gången, ska man göra det ordentligt! :) Förhoppningsvis blir det en liten tripp runt Europa efter det, beroende på hur mycket semester som blir kvar.
Måste försöka spara ihop pengar också

Ooh! Jag fixade min dator häromdagen! ...eller jag kom på vad som var fel. Ibland kunde den bli blå, och sedan startade den om. "Blue screen", som brorsan kallade det. Väldigt fantasifullt namn. Det beror på den trådlösa musen jag hade köpt till den! Wohoo, jag är så bra!
Jag har nu slutat använda den tills att felet är fixat. I need my brother for that! :)

Ska nog sova snart ändå...

Natti natti! :)

Åldras i förtid?

Jag har fått grått hår! Flera strån i luggen (fick tyvärr inget bra kort på det)

....eller så har jag målat väggarna vita idag...

Andra chansen

Me and siss on MSN:

>Maria< säger:

Vet du vilka som gick vidare från andra chansen? Jag kommer inte ut på internet.

Hanna säger:

sista 20 min på andra chansen. sibell och nordman gick vidare.

>Maria< säger:

Yes!

Hanna säger:

Ingen carola!

>Maria< säger:

haha, carola kommer börja knarka nu..



Nu ska jag sätta mig och kolla på spackel som torkar på väggarna.

Hjälp sökes!

Kära vänner!
I helgen ska det målas och tapetseras hemma hos mig. Om vi inte hinner klart så kommer jag hålla på tis-torsdag också. Finns det någon som som med glädje skulle vilja komma och hjälpa till? I så fall hör av dig till mig! Jag skulle blli så glad! :)
Puss o kram!

Jagad!

Jodå, vintern kom tillbaka en sväng. I alla fall igår låg det ett litet snötäcke på marken när jag vaknade.
På förmiddagen tog jag en shoppningsväng till Willys, för att slippa svält de närmaste dagarna.
på ett övergångsställe tittade jag mig omkring för att slippa bli påkörd, och sneglade också lite bakåt. Fick syn på en tant på spark, som var påväg mot mig med full kareta. Hon var ca två meter bakom mig, och jag skyndade att gå över vägen. Jag ökade farten på mina steg, och lyckades att undvika att hon skulle köra på mig. Men hon låg hack i häl hela vägen till affären.
Så jag vill utfärda en varning för tanter på spark!

Hört på tåget:

En äldre man kommer in i bostron. Han tar för sig en macka, en mugg, lägger i en tepåse i muggen. Hon som jobbar hinner inte varna honom, och han häller i kaffe i stället för varmvatten i muggen.
Ojdå, säger han. Ibland tänker man med någonting annat än hjärnan, tror jag.
Ehh, jaa.. säger tjejen i kassan fundersamt.

Jag vill inte veta vad han tänkte med!

Nybliven chef

Så äntligen är jag, åter igen, nybliven 53:a! Grattis mig!
Ni som är mina kollegor vet precis vad jag menar, för er andra dödliga  kan man, lite enklare, säga att jag nu får
Ta biljetterna, haha!

En biljettång har jag inte fått, eftersom de inte tillverkas längre och är sällsynta bland de som börjat nyligen. Jag får märka med en penna i stället.
Igår när jag tog biljetterna av en pappa och hans 3åriga dotter tittade dotterna lite besviket på biljetten när hon fick tillbaka den. Inga hål, bara krumelurer.
Pappan pratade med den lilla flickan:
Det är för att den här konduktören är för ung, det finns inga nya tänger. Vi får åka med en gammal konduktör, så får vi nog hål i biljetten.
Haha, ni alla som äger en biljettång: Ni är gamla!
Jag kommer att vara för evigt ung! :D

Trevlig lördagkväll!
RSS 2.0