Rosa hatten

Fick lite minnen när jag skrev om den rosa hatten, och hittade en rolig bild för länge, länge sedan.
Typ GF 04.


Det är jag till vänster. Till höger är min galna tvillingsyster som säger massa konstiga saker,
gör bort sig och skämmer ut sig.
Eftersom det inte är så många som känner till henne så tror de att de är jag som har gjort allt.
typiskt...

Fem, fem, fem

Mitt liv har de senaste 8 åren underlättats av en sak. I alla fall när jag besökt stadens gator och torg. Detta tack vare en massa giriga köpmän som försöker sno åt sig så mycket kosing de bara kan av det köpvilliga folket.
Jag pratar om toaletter som kostar att gå på. Fem kronor för det mesta. Nuförtiden har jag alltid (minst) en femkrona med mig när jag går på stan.  (Jag grät nästan när de tog bort 2 kr toaletten på Åhléns cafét.)
Dagens lätta stadspromenad gick igenom några affärer, utan att köpa någonting. Kände sedan ett lätt obehag, ehhh... där bak, och gick för att besöka en toalett. Förbrukade min sista femma. Vågade inte stanna längre, utan handlade lite nödvändigheter på konsum, och åkte hem. Nu kom jag precis på att jag glömt köpa det jag åkte dit för att köpa... men men...

Det vimmlade av studenter på torget och längs ån idag. Min egen student känns så länge sedan, men samtidigt som igår. Skänt att det är avklarat i alla fall.
Kom i alla fall att tänka på en skolavslutning, det måste ha varit i tvåan för vi hade inga studentmössor. Jag kan möjligtvis ha haft en rosa mössa, men jag vet inte ;)
Eller för att göra det lite roligare ska jag berätta min kompis E:s version av denna händelse. Hon är så rolig på att berätta, och enligt mig var det inget konstigt med händelsen.
Vi rumlade i alla fall in på Donken någon gång mitt på natten, och skulle som alla andra 200 tjejer gå på toaletten. Man var tvungen att betala en femma för att lyset skulle slå på inne på toan.
Men jag har ingen femma, suckar E när vi nästan kommit längst fram i kön.
Det är lugnt, det har jag, svarar jag och visar stollt upp min samling av femmor som jag har i fickan.

Alltså, du hade säkert tio stycken i fickan! påstod hon när vi pratade om det för ett tag sedan.
Nja, jag tror det var lite överdrivet. men fyra kan nog stämma! Man måste ju vara förberedd!

Men jag tycker fortfarande att det är sniket att ta betalt för att gå på toa. Det finns så många som stannar hemma pga detta, och för att toaletterna är otillgängliga. Jag är övertygad om att de skulle tjäna på att ha fler toaletter gratis och tillgängligare. Titta på HM: de missade idag 45 kr för att jag tvungen att lägga 5 kr på toaletten i stället. Och eftersom jag inte hade någon mer femma vågade jag inte stanna på stan längre.
Sorry!

My darlings!

Idag åkte de fram, efter en lång vinter i garderoben.
I ett land på andra sidan jorden kallas de för thongs. Något förvirrande var det i början av resan, när guiden uppmanade oss, killar och tjejer, att skaffa thongs. Han gav även tippset att försöka lägga lite mer pengar på de, och inte köpa de billigaste. Då skulle de hålla bättre.
Efter lite funderingar och diskutioner oss svenskar emellan kom vi fram till att han menade detta, och inte ett minimalt tjejplagg.

Så här lagar man en thong som har gått sönder. Längs bort på över en timmes promenad:


Sommaren är här! :D

Efternamn

Medan jag sitter och lyssnar på lite blandad rock klassiker och Björn Rosenström hittade jag den här sidan:

http://kindo.com/index.php/sv/efternamn


Jonsson

Det finns 60597 som heter Jonsson i Sverige, vilket gör det till efternamn nr 12 i popularitet.

Efternamnet Jonsson finns i 21 län och 287 kommuner.

Topp-län:
  • Stockholm 8787
  • Västra Götaland 7552
  • Gävleborg 5488
  • Västerbotten 5100
  • Västernorrland 4040
Topp-kommuner:
  • Stockholm 3315
  • Umeå 2151
  • Göteborg 1693
  • Sundsvall 1515
  • Norrköping 1416

De mest populära efternamnen

Bakslag

Jakten på att gå ner i dosering på mina mediciner går inte allt för bra. Men idag var jag till läkaren, och vi har nu beslutat att jag ska pröva någon ny spännande medicin. Lite tveksamt är det, eftersom jag inte är allt för dålig. Men jag kan inte leva på kortison resten av livet, då kommer jag ha en puckelrygg vid 50 års ålder. Typ.
Men jagkten på att dra ner på dosen (och att jag smått glömt några doser under helgen) resulterar att jag helst sitter hemma idag. I soffan, tittar på film och surfar på internet. Promenaden hem från sjukhuset slutade som en liten springmarch för att hinna hem på toa...
Tur att jag är ledig idag, och två dagar till! Så nu inför att nya medicinen ska sättas i bruk (om två veckor?) får jag höja min nuvarande dos med det dubbla, svälla och gå upp i vikt igen.
Mitt hår känns även fettigt...

Life is lovely.

Färgblind?

E: Men vad fint du har fått det!
H: Tack!
E: Vilken läcker tapet. Och gröna väggar. Coolt!
H: Nä... De är vita...
E: Ehh, jaha!

Man kan ju skylla på att det skymde ute. Men sedan åt vi god kebab, fnittrade och beundrade Björn Gustavssons insats i Eurovision.

Händiga jag

Nu har jag varit duktig! Jag har satt dit min lampa så att den sitter rakt!
(Vilket kanske var på tiden, eftersom den suttit snett ganska länge)
Lite problem var det, men man är väl händig och fixar det mesta. Den svarta eltejpen på sladden är nu borta, och lite kartong håller lampan rak... Lovely!

Bensinpriset

Alltså, jag vet inte om jag har fått någonting om bakfoten. Om så, rätta mig gärna! Jag är nämligen inte så insatt i detta ämne, och ger mig ut på svag is i detta inlägg.
Men är inte politikernas mål med att höja skatten på bensin att få oss dödliga att använda mindre bensin, och kanske åka mer kollektivt? (vilket inte är så lätt överallt... men det är någon annan sak!)
Då startas det en bojkott av de stora bensinmackarna. För att visa vad vi egentligen tycker om det höga priset, sägs det. SMS skickas runt och uppmanar alla att inte tanka alls under några dagar.

Jag vet inte, men jag får inte detta att gå ihop. Får inte politikerna som de vill då? Eller?
(Men självklart är det bra att inte tanka. Cykla mer!)

Vad jag vet är att det inte känns så spännande att köpa bil...

Right?

Kund: In what bin do I put this?
H: In the right one.
Kund: Pardon?
H: In the right one! Pekar samtidigt.
Kunden tittar skeptiskt på mig, tittar på soptunnorna, ler och lägger det i den högra.
Alltså, det är ju inte mitt fel att de kluriga engelsmännen kom på att de skulle använda samma ord för höger och rätt.

I Australien försökte jag övertyga (eller bara konstatera?) många australiensare och engelsmän att vi kör on the right side of the road.
Det här med right hand side är lite överkurs för mig ;)

Mobilberoende?

En dag förra veckan när jag skulle iväg och jobba satt jag på morgonen och tittade på något morgonprogram. De pratade om ett forskarprojekt i Umeå, där 8 försökspersoner fick testa hur det var att vara utan mobiltelefon.
Min första spontana tanke var: men gud vilken fånig undersökning. Har de inget bättre för sig?
Sedan när jag började lyssna på de resultat som de kom fram till att det kanske inte var någon dum undersökning ändå. Det blev lite som en tankeställare. Bl.a. kom de fram till:

*Försökspersonerna blev tvugna att planera sin dag mycket bättre.
*De var tvugna att köpa väckar och armbandsklockor.
*De åkte hem och hälsade på fler kamrater.
*De fick en väldig abstinens första dagarna.
*Säkert någonting mer.

Jag vet inte om det var någonting undermedvetet, men den dagen glömde jag min mobil i skåpet på stationen och fick lov att vara utan hela dagen! Mycket jobbigt.

Men alltså det är ju en ganska hemsk utveckling som varit, inte minst under min livstid:

*Som femåring skrattade mina föräldrar åt mig när jag sa att jag ville ha en mobil när jag blev stor.
*Någon gång under lågstadiet eller mellanstadiet skaffade mina föräldrar familjens första nalle. Ungefär lika stor som en tegelsten.
*I början av högstadiet fick jag och syrran vår första mobil. Som vi delade. Mycket praktiskt...
*I slutet av högstadiet hade jag min egna mobil. Alla hade Nokia, och alla satt i rasthallen i skolan och spelade Snake. När Snake 2 kom var det helt otroligt! Bästa som hänt! Coolt, ba. (Alla som hade en Erikson gömde den i skåpet, eftersom den var så ful)
*I gymnasiet blev det mer och mer hypat, och fler och läckrare ringsignaler poppade upp, kameran kom också. Ju bättre kamera, desto häftigare var man.
*Just nu är jag glad att jag har en mobil. Med fungerande kamera och där det får plats med lite musik.
*Det går fortfarande att ringa med mobilerna! Faktiskt! Fantastiskt!

Varför? Svar på tal

Som vissa kanske märkt förespråkar jag lågkolhydrat kost, med mycket fett.
För vissa är det mycket konstigt att börja tänka tvärt om. Själv har jag ett väldigt "bakvänt" tänk nu än vad jag hade för ett år sedan. Jag skrapar inte längre av allt smör som kommit ovanför gropkanterna i brödet, utan lägger gärna på mycket, mycket mer. När det är folk i närheten drar jag ner lite på härligheten, eftersom jag vet att det kan äckla andra. Men själv hemma fläskar jag gärna på massa smör och ost på mina små Finncrisps. Så gott!
Nuförtiden ser jag på smörskrapare som konstiga människor. Alltså ungefär alla andra.
Potatis, ris (förutom i sushi) pasta och ljust bröd lockar inte längre. Det smakar knappt gott längre.

Egentligen är det så självklart varför man ska äta fett om man nu vill gå ner i vikt. Gå bara tillbaka till vad vi fick lära oss på högstadiet:
-Kroppen bränner först kolhydraterna, efter ungefär 25 minuters aktivitet. (jag är inte säker på tiden)
-När det inte finns några kolhydrater kvar börjar fettförbränningen - Direkt! På en gång alltså!

Alltså - om vi inte äter några kolhydrater börjar fettförbränningen på en gång, och vi går ner i vikt. Överskottsfettet försvinner. 
Så - feta till matlagningen allihopa! Bort med light och lätt produkter och akta er för Glutamater!!

Lev väl

Tack!

Jag vill tacka pappa för att han hjälpte mig på IKEA, och Kattis och Andreas som hjälpte till med det sista! Mina änglar!
Tack, tack, tack!!!!!
Nu blir det dagar av skruvande....
Men först ska jag sova allt för få timmar i min nya säng! :D

Horoskop

Jag hittade morgondagens horoskop. Där stod det ungefär att morgonen kommer att starta trist, men kommer bli bättre frammåt kvällen. Kanske även lite romantik.
Hur det blir med romantiken får vi se, men annars vet jag att det kommer stämma (förhoppningsvis) väldigt bra! :)

Avkyld

I natt sov jag med två täcken. Men kände ändå kylan tränga in i mig.
Dett är inte på grund av någon läskig febersjukdom, utan på att jag ska köpa ny säng. Till veckan. Transporterade bort den gamla i förrgår, och spenderar nu nätterna på en luftmadrass. Den är jätteskön, men den kyls liksom ner underifrån, från det lite kalla golvet. Jag har aldrig kännt så innan, på någon av alla läger och tävlingsresor. Det borde vara eftersom man då ligger i en sovsäck dessutom.
Så i natt ska jag prova att ligga på ett av täckena. Förhoppningsvis blir det bättre. Och förhoppningsvis finns sängen i lager när jag kommer och ska köpa den!

Källartrollets bekännelser

Helt plötsligt känns det inte så roligt att berätta att man bott i en källare halva sitt liv, och att man trivdes...

Klippt

Så var det klippt igen. Håret alltså.
Som vanligt efter att ha varit hos frisören så är det så tillfixat så det ser underbart bra ut (förhoppningsvis). Eftersom det blev lite partaj igår så tvättade jag inte ur det, utan lät det vara frisör-fint.
Men när jag vaknade i morse kändes det att en hårtvätt var på sin plats. Speciellt eftersom jag i princip tömt en sprayflaska för att hålla luggen på plats.
När håret var tvättat och börjat torka kom jag på varför jag inte ska ha så kort hår. Det blir bara som en stor bulle på huvet... Det lockar sig mer och mer, hur ska det se ut om 10 år? ojoj...

Jag är imponerade på alla dessa som vet redan innan de flyttar in i en lägenhet /hus hur de vill ha allt, vilka taperter och möbler osv. Jag har bott här sedan december och är fortfarande inte klar. Nu är nya bokhyllor i alla fall beställda, och ny säng ska beställas från IKEA snarast. Sedan kanske jag kan sätta upp saker på väggarna också.
Och om Du nu läst hela den här texten vill jag gratta till all ny onödig information som du insupit.
Fortsatt trevlig dag.

Sprint SM, orientering

...och här har vi en ny ledare: Jesper Lysell. Lillebror eller storebror till Jerker. Jag vet inte, de är tvillingar.
OMG, Forsberg, du är underbar att lyssna på!

Nu väntar vi bara på att höra hur det går för Maria. Heja heja!

RSS 2.0