SVT Debatt - bantning

Satt nyss och tittade på Debatt, där de i kväll pratade om vikt, bantning. Annika Dahlqvist var där och pratade om sin lågkolhydratkost. Med var också bla en dietist, gi och atkins snubbe, en kock och Pablo Roberto.
Det blir ju väldigt liten tid för alla att prata, och svårt att få fram sitt budskap när 10 andra också vill ha ordet, och är absolut övertygad om att en själv har rätt.
Om Annika lyckades få någon ute i Sverige att tänka helt om vet jag inte. Men jag hoppas att några fick någonting att tänka på, och själv börjar leta upp fakta.
Det jag mest reagerade på under debatten var hur alla framställs och framställer sig själv:

Kvinnor - fokuserade, bitska och allvarliga
Män - avslappnade, säkra på sig själv och lätt till skratt och att kunna säga något roligt.

Pablo och kocken skämtade ju till det några gånger, och alla skrattade med, men damerna var gravallvarliga.
Men det var väl inget nytt.

Jag fortsätter i alla fall med min diet, och fortsätter att heja på Annika!
Jag mår ju faktiskt bra av det, och då får de säga vad de vill om att det är farligt för hjärtat, och ingen vet hur det kommer att verka i det långa loppet, och bla bla bla.  Så länge jag mår bra kan jag tänka mig att vara försökskanin.
Kokosfett hörde jag idag, skulle vara bra för känsliga magar! Bara att prova.

Hemmajobb

Det är rätt konstigt. Men är man klantig får man skylla sig själv.
Har slarvat lite någon dag med medicinen. det är lite jobbigt en gång var annan vecka. Det är då jag måste fylla på lilla medicinlådan... Men nu är den i alla fall laddad för ytterligare två veckor!
Men i alla fall. Lite slarv någon dag, så börjar magen bli lite orolig. Jag åt även potatis igår, vet inte hur känslig av   det jag är egentligen. Men gott var det! Som tur är var jag hemma idag i alla fall.

Tapetsering hela dagen idag. Kattis skulle hjälpa till, men hon blidde sjuk... Men det är ju inte värre än att jag kan göra det själv. Så nu har jag två våder kvar på fondväggen, plus lite på de andra väggarna. Hämtade rullarna i morse, rätt färg hade kommit nu!
Det är alltid lika kul att väggarna är raka osv... blev lite snett med tapeterna, det syns om man tittar noga. Men den som står och tittar noga på hur mina tapeter ser ut borde skaffa sig ett liv!
Sedan ramlade vattenpasset ner på en nysatt våd... orsakade ett märke som syns rätt bra... Orkade inte göra om, vi får se om jag sätter nått för. En liten tapetbit ser bara dumt ut. Kanske en stoooor växt vore bra! :)

Mer fett för oroliga magar

Sitter och funderar lite här mitt i natten. Har lite svårt att sova.
Googlade runt och hittade andra bloggare som skrev om Crohn. Lite sjukt (haha) att tycka det är roligt att läsa om andra som också är sjuka, men ibland behövs en påminnare att det finns fler i samma situation.
I ett inlägg jag hittade lite info om Crohn, och jag fastnade för två punkter:

* Sjukdomen har långsamt blivit allt vanligare.
* Mest finns den i Europa och Nordamerika.

Jag blir mer och mer övertygad om att maten är en stor bov i spelet. Självklart upptäcks fler Crohnfall nu än för långt tillbaka i tiden, pga bättre utrustning och kunskap. Men nu ökar det också år får år. Jag har för mig att jag läst att man kan se en ökning per år om man bara tittar tillbaka 10 år. Läskigt.
Så maten kan väl gott och väl vara en anledning?
Är det inte i Europa och Amerika som man äter mest halvfabrikat?
Jag börjar tro allt mer och mer på Annika Dahlqvists kostråd. Mycket fett och lite kolhydrater. Rätt fett, animaliskt fett. Bort med margarinet! Bort med alla halvfabrikat med alla dessa konstiga tillsatser.

Jag började själv äta denna kost i höstas. Ja, när jag bodde hemma kan jag ju säga att det inte gick så bra att strikt följa dieten, pga viss motstånd från andra parter i hushållet. Men nu är det jag som styr över inköpen och vad som finns hemma. Snart 2 månader med denna diet, och jag mår otroligt bra! Bättre än på länge. Me like!

Det är konstigt. Jag har, sedan jag blev sjuk, fått höra att de med någon slags sjukdom i tarmkanalen ska äta fetfri mat. Och ingen mjölk. Jag försökte skära ner på fett, mjölk och lite annat som jag hörde skulle vara bra. Kände mig inte bättre.
Nu går jag helt emot dessa råd. Jag steker i smör, häller i mig helmjölk. Och jag mår bra, och saknar absolut inte pasta, ris eller potatis. (okey, ibland syndar jag och äter sushi, men bara ibland)
Om en månad har vi på RMT Västernorrland årsmöte, och har lyckats få dit Annika för att föreläsa. Jag hoppas hon kan få fler sjuklingar att prova dieten, och förhoppningsvis må bättre.
Annikas sida:
http://blogg.passagen.se/dahlqvistannika

Jo! en sak till. Jag tror på att denna kost ska ätas av alla, för att förebygga tex en orolig mage!

Livet i en skokartong

Så var tapetseringen i full gång. Eller ja.. nästan i alla fall. Idag har vi i alla fall fått väggarna putsade, taket målat och fått upp två våder av tapeten.

Vad sägs om den underbara färgen? Mycket festlig... mmm, förhoppningsvis blir det bättre när alla väggar är klara, och fondväggen kommer upp.
Så nu bor jag i vardagsrummet:

Fr.v. Soffa, soffbord, dator, tv, säng, matbord. Otroligt städat, jag vet! :P
Och Magnus ska sova här i natt också... Cheesus! Blir nog soffan för han!

Now I'm gonna go dancing!

Språksvårigheter

Ännu en jobbarvecka avslutad, och en jobbig men ändå väldigt rolig dag har nått sitt slut.
I morse serverade jag typ en hel vagn (kändes så i alla fall) med glada människor som pratade på ett grötigt nordiskt språk. Min kollega var ner en gång och kollade hur det gick. När jag var klar gick jag och beklagade mig för henne att jag är så dålig på norska.
- Ja, men de där var ju danska!
Mmmm, min språkkunskaper är helt fantastiska, jag vet.

I helgen blir det att tapetsera om i sovrummet. Jag beställde tapeter i början av veckan, och de skulle komma i går. Var där och skulle köpa, men då hade de bara ena (skulle ha två olika). Den andra skulle komma idag. Köpte spackel och sånt i alla fall. Idag ringde de därifrån, och sa att de hade fått tapeten, men att de skickat med fel färgnyans.... Jag får nu vänta till onsdag... Men jag och brorsan ska fixa det som går nu i helgen i alla fall, sedan får vi se hur länge jag måste sova ute i vardagsrummet/köket.

Trevlig helg allihopa!

Guldbaggegalan

Jaha, så händer det igen.
Jag hade skrivit ett underbart blogginlägg, och allt försvinner när jag ska publicera.
Eftersom ett så bra inlägg bara kan skrivas en gång så kör jag en sammanfattning:

* Jag sitter och tittar på Guldbaggegalan
* Jag har inte sett någon av filmerna
* Sissela är grymmt rolig
* Några snyggingar har de allt där! (speciellt på främre raden)
* Jag har bestämt vilka tapeter jag ska ha i sovrummet.
* Jag har skaffat internet! tjohoo!

Godnatt Sverige

Skål - med blåbärssoppa!

Nyårsafton. På jobbet. 12.11 gick tåget mot Stockholm, och med mig hade jag Elena som skulle sällskapa med mig. Vi och några andra hade bokat bord på hotellets restaurang, och sedan tänkte vi dra iväg, kanske till Skansen, och titta på fyverkerierna.
Det rullade på bra i tåget från början. Jag mådde lite konstigt, kände mig lite känslig mot alla lukter. Och då är det ju bra att jobba i bistron... Theres föreslog att jag kanske vore gravid, men det vore ju ett mirakel om man säger så...
Utanför gävle stannade tåget, och vi blev ståendes ett tag.
Nu blir det evakuering, viskade Mia till mig. Jippi... Som tur är fick herr lokförare igång tåget igen, och vi kunde åka vidare. Det blev ytterligare ett stopp i Uppsala, men även denna gång kom vi mirakulöst iväg.
Väl i Sthlm ville jag bara till rummet, och lägga mig ner.. Jag satt o surrade och skrattade ett tag med Elena.
Plötsligt blev det vråldykning på toan. Mysigt, så jag beskriver inget mer. Magsjuka räcker.
Vi ställde in 5-rätters supén, och vandrade en sväng på stan. Köpte blåbärssoppa av en mycket rolig 7-elevenkille, och köpte sedan lite take away upp på rummet. Som jag inte åt av.
Tittade på alla fyrverkerier från 8-våningen på hotellet, mycket fint!
I morse var jag pigg igen, och jag hoppas att jag inte smittat ner några andra (mamma och pappa ligger sjuka hemma, förmodligen smitta från kusinerna)

Men Hoppas alla hade ett gott nytt år!
Puss o kram!
RSS 2.0