En ny början

(Pga hyllningar på facebook av Eleonore känner jag mig tvungen att uppdatera lite :P )

Det känns lite som om en massa börjar om nu. 
 
-Jag har börjat träna på allvar. Eller, ja.. det har hållt i sig en vecka. Men gymkort är inköpt och en massa OL-pass är inskrivna i planeringen. Kanske någon tävling till hösten också?
Kroppen gör ont, efter ett bodypumppass i förrgår. Skönt ont.

-Jag ska börja plugga om en månad. Åhhh, en plötslig beslutångest slöt sig över mig häromdagen, men tror jag valde ett bra alternativ. Självklart blir det endel resande, men det får det vara värt.
...nu ska jag bara komma fram till hur jag ska kunna klara mig som fattig student...

-Jag har äntligen fått upp en tavla över soffan! Fantastic!

-Jag har börjat jobba efter semestern. Två dagar i rad då jag började jobba 5.20 efter låång semester. Min kropp är chockad, och jag överväger att packa min kappsäck och gå o lägga mig snarast.

Ett fantastiskt inlägg detta, jag vet... Sorry, men min halvt sovande hjärna klarar inte mer.
Natti!

Sports of today

Vilken kväll!
Såg när 15 åriga Sarah Sjöström tog hem VM guld i 100 m fjärilsim. Och sitt andra världsrekord på samma sträcka! My God, fantastic!
När jag var i den åldern slutade jag simma. Men jag hade nog också tagit ett världsrekord i fjärilsim. Om jag hade velat. hrm... (hoppas inga gamla tränare eller klubbkamrater läser detta, då skulle de skratta högt. Jag höll snarare på att drunkna de få gånger jag blev Tvingad att simma fjärilsim på tävling)
Okey, nog om mig. Sarah är fantastisk när hon plaskar runt i bassängen.

Efter det rullade jag ner (med cykeln) till IP för att titta på GIFarna när de spöade Jönköping södra. Japp, första gången guldfisken var på fotboll, fick ett infall och följde med min vän M.
Vi hamnade mitt i solen på ena kortsidan. Solglasögon eller keps hade varit bra, kom vi fram till.
Så vi fick sitta och kisa i princip hela matchen.

M: Ser du något?
H: Jodå, men jag kommer ha vita streck mellan ögonen efter att ha kisat såhär i 90 minuter.
M: Haha, jaa...
H, viskande: Ehh.. visst är det 90 minuter?
M: Ja, bra Hanna...

Men jag hade ju rätt i alla fall! Var ju tvungen att kolla...

I pausen gick vi en sväng, och på längsidan hamnade vi i ett grymmt motljus. Som de två singeltjejer vi är gick vi runt och skojade om att nu när vi inte såg något kunde vi ju hoppas på att vi råkade gå in i någon snygging. Något jag tror vi måste jobba lite mer på om det ska fungera. M gick inte in i någon, och jag gick in i en glassgubbe av plast...

Men det var ju faktiskt rätt kul att gå på fotboll, får se om det blir någon till gång, det vet man aldrig.

Jaha, hur det gick?
4-1 till Sundsvall! Såklart!

En ny hjälte!

Jag lyssnade idag på Morgan Allings sommarprat (laddade ner det och lyssnade medan jag var ute och cyklade)

Han har alltid varit bra, enligt mig. Jag menar - Tippen! Vilket superbra program! Tyvärr fick jag aldrig någon Tippen-keps... Sedan i Lets dance sopade han ju mattan med alla andra, även fast han inte vann.

Hur hans uppväxt var hade jag ingen aning om, men han berättade om den på ett otroligt gripande sätt. Motgångar och medgångar. Som vanligt kommer det bästa på slutet (de kloka orden hans kollega sa honom över en middag)

Så nu tycker jag att Du ska ladda ner podversionen eller lyssna över internet på Morgan Allings sommarprat på SR, P1!
Gört!

Dagens samhälle

Det slog mig nyss att jag knappt kan mina vänners telefonnummer numera. När jag var mindre var det inga problem. Men nu finns de i telefonen, och bara att trycka fram. Slipper tom slå numret. Praktiskt.

Däremot kan jag närmare 20 bloggadresser utantill.  Kanske fler.

Tack och godnatt

Insikt...

Efter att ha läst mina senaste inlägg måste jag erkänna att jag inte verkar vara den mest brightaste personen i världshistorien...

...men eftersom alla andra skulle bli så grymmt avundsjuka om de fick veta hur smart jag var så skulle jag bli helt utmobbad.
Ni får därför njuta av en bild på hur jag skulle se ut som älgtjur. Med hornen bakochfram. (som sagt, det är farligt att visa hur smart man egentligen är)

Men lyssna då!

I bilen, busshållplatsen i Falun.
H: Hur kommer jag härifrån nu då?
M: Ta bara vänster i rondellen här utanför och följ skyltningen mot Gävle.
H: Okey, hejdå!
M: Hejdå!
Efter några rondeller ringer telefonen
H: Hej!
M: Men du körde ju inte vänster!!
H: Ehh... näeee... Är det därför jag inte ser några skyltar?
M: Men ååhhhhh!
H: Men.. jag ska in på OK först.
M: Jaha. Okey. Hejdå.
H: Hejdå!

Bra att det finns många mackar lite här och där! :)

Pappa - läs inte!

Försökte börja denna måndagsmorgon med lite spännande sudoku. fick inte in en siffra på 10 min! Gaaa...

Övergick till korsordet som, många vet, inte är min starka sida. Fick in två ord. Men jag misstänker att i alla fall ett av dem är fel, när "Ohyra" på tre bokstäver börjar med "GT".

Hoppade tillbaka till sifferpusslet igen och fick in några siffror i alla fall. yeah....

(och det regnar ute)

Semester!

Efter att i två veckor nästan varit konstant engelskspråkig glider jag nu in i det sköna svenska språket igen (så upptäcker ni stavfel eller andra gramatiska fel jag skylla det på denna avsaknad av svenska språket) (och på att det är mitt i natten)

Har i alla fall haft besök från Holland under dessa två veckor. Otroligt roligt! Vädret var inte riktigt på vår sida, men med några lata dagar inne när det regnat så har vi ändå gjort en hel del annat. Stockholm, Medvind, Högakusten, stugan, björnar, älgar och vattenfall. mm.

På tal om språk så har vi haft väldigt roligt över just detta, och kommit fram till att hollänska och svenska är rätt lika varandra. Vissa ord som vi inte kunde komma på vad det var på engelska sa vi på vårt språk, och den andre förstod ofta vad det betydde. Enligt en något förfriskad GF-besökare låter dessutom hollänska precis som svenska.

Men det håller jag inte riktigt med om.

Dessutom har det förekommit en hel del felsägningar och missförstånd som vi skrattat otroligt mycket åt.
Endel snack under nätterna har det blivit. i både vaket och sovande tillstånd. I det sist nämnda framgår det inte riktigt vad vi pratade om eller på vilket språk...

Nu är det upploppet på semestern - sista veckan. Ska försöka att göra så lite som möjligt och träffa alla kompisar och släktingar jag har. Vi får se hur det går ihop.

PS. Jag har hittat ett par extra semesterkilon som jag inte gärna vill behålla, så jag skänker gärna bort dem till någon behövande. Skynda - Fynda! DS

Uppe i norr

Lappland. Fantastiskt.
Vägen dit startades från Sundsvall vid 17 tiden, och det blev nog bara ljusare och ljusare under vägen dit. Eller hur var det siss?
Lyckades se ren (som bara var där, helt plötsligt...) älg, tjäder, hare och en o annan fluga på vägen upp.
Väl framme, ett bit efter midnatt, fick vi byta färdmedel till båt, vandra i skogen med myggen och kom fram till en brasa i skogen, vid en liten sjö. Väldigt mysigt! Vände på dygnet på en gång. Men hur lätt är det när det är konstant ljust?


Första dagen blev det fisketur i alla fall, i det underbara vädret. Hyrde två roddbåtar i en liten sjö. Tjejerna mot killarna blev det. 2 firrar var fick båtarna, men självklart var våra fiskar större. Så vi vann.

En och annan fiskmiddag blev det. Otroligt gott! Mästerkocken Johan fixar fina fisken! (Jag försöker inte alls smöra, efter de kommentarer jag fått för julinlägget)

Annars var det underbara dagar, som gärna hade fått vara fler. En stuga precis bredvid forsen, roliga kamrater, en envis förkylning, som äntligen släppt, surriga mygg, och massa mer.

Nu är jag tillbaka i civilisation, och ska semestra på i några veckor till :)

RSS 2.0