Kommentarer...

Det är rätt spännande det här med kommentarer. Jag ser ju att det är några som kikar in här då och då. Inte många men ändå några om dagen. Men inte är det många som kommenterar. Familj och några vänner. Men inte klagar jag ;P (Skriver ju inte så mycket, så vad ska jag begära egentligen?)

Under mitt marathonbloggande under koloskopiundersökningen hände någonting rätt roligt.
Ja just ja! har ju inte skrivit hur det gick! Jag måste säga att jag är nöjd över undersökningen. Föregående gång gjorde det så hemskt ont, och de kom inte hela tjocktarmen med undersökningsinstrumentet. Två doktorer försökte utan resultat.
Men nu gick det utan problem. Viss inflammation i tarmslutet, men vväntar på testresultat för att se om det kanske är en annan sjukdom jag har. Kan ju va kul att byta eftersisådär 10 år...
Var lite lagomt lullig när jag rumlade hemmåt. Glömde självklart mackorna jag gjort iorning innan hemma. Men kära syster hämtade mig på sjukhuset och lagade mat till mig hemma hos mig. Kärlek det!


Men i alla fall, det jag ville komma till:
Ibland dyker det upp annonyma kommentarer här på bloggen. Från början trodde jag det var en person som stalkade mig, men kom på att det var olika IP-adresser till alla, så min "stalker" var väldigt duktig på att byta datorer...
Nu efter koloskopi-bloggandet  dök det upp på inlägget: 
Löser sudoku på dass
kom kommentaren:
roligt:D

Och säg gärna vad du tycker om mina "Rapunzel" modell bilder som jag har tagit på Tove:D

Efter inlägget
Hämtar upp brorsan så han kan köra hem bilen. Han kände sig mätt sa han. Idiot. Men snäll
Fick jag svaret:
Najs :D

Dessa två inläg var inte annonyma, utan med namn och blogglänk så att jag lätt skulle kunna komma till deras blogg och läsa om allt fantastiskt de är med om i sina underbara liv. Människor som jag inte har en jäkla aning om vilka de är.

De kommentarerna godkändes Inte! Jag vill inte direkt höra att det verkar "nice" att laxera.. så har ni inget vettigt att skriva så gör det inte. Ja...

... fortsätt som vanligt slltså :)

Denna pärla lagar mat till mig när jag är ...

20120412426 (MMS)

Denna pärla lagar mat till mig när jag är sur och butter. Allt gick bra :)

Hämtar upp brorsan så han kan köra hem bil...

Hämtar upp brorsan så han kan köra hem bilen. Han kände sig mätt sa han. Idiot. Men snäll

En dasspappersrulle avklarad. Dags att åka...

En dasspappersrulle avklarad. Dags att åka till sjukan!

Startade om med dos 2. Jvligt mycket äckli...

Startade om med dos 2. Jvligt mycket äckligare än igår. Tar en till piggelin

Tar en Piggelin till frukost

Tar en Piggelin till frukost

Det börjar bli glesare mellan toalettbesök...

Det börjar bli glesare mellan toalettbesöken. Festa till det med lite buljong till kvällsmat nu kanske?

Löser suduko på dass

Löser suduko på dass

Tvingade mig att sluta läsa ett matrecept...

Tvingade mig att sluta läsa ett matrecept...

Dansar runt med ett glas resorb för att få...

Dansar runt med ett glas resorb för att få upp värmen

Har börjat. Det smakade inge vidare, men l...

Har börjat. Det smakade inge vidare, men lätt när det bara var ett glas. Nu väntar dass! Fryser lätt. Känner mig uppblåst i magen..

För många halstabletter under en dag kan h...

För många halstabletter under en dag kan ha laxerande effekt. Det skiter jag i! Okey, gör mig redo för första omgången...

Inge mat på hela dagen, är inte världens g...

Inge mat på hela dagen, är inte världens gladaste just nu. Får sitta själv på bussen hem. Glädjer mig över det i alla fall!

Okey, ska väl liva upp bloggen med "Upplev...

Okey, ska väl liva upp bloggen med "Upplevelser och förberedelser före och efter en koloskopi". Då kör vi!

Fasta

Sitter och funderar på vad jag ska inhandla för att klara av koloskopin nu till veckan. Eftersom jag ska fasta i nästan ett dygn innan måste jag komma på lite smarta drycker jag kan inta, och samtidigt få i mig näring och energi. Äppelsaft och piggelin har jag fått som tips under själva laxeringen, buljong innan den.
Men vad ska jag äta efteråt? Första maten, liksom... Jag kommer ju inte orka göra någonting själv... Chocka magen med pizza? Nja, får se vad det blir...

Hej Crohn

Jag har inte orkat bry mig så mycket om att skriva på den här crohnhistorien så mycket på sista tiden. Men nu börjar det vankas koloskopiundersökning, så det tar upp mer och mer tid..
Någostans i "Mitt liv som Crohnsjuk"-arkivet finns en utförlig förklaring på hur en koloskopi går till, orkar inte vara duktig och länka.. Nyhet inför denna är att jag ska testa en ny laxeringsvariant. Ska bli spännande...
Ska passa på att äta massa got över påsk!
Klistrar in en snodd text som jag hittade hos Ilcos unga vuxna och som de hittat på Aftonbladet. Enjoy:
(IBD-samlingsnamn för Crohns sjukdom och Ulcerös colit)
"- Fem saker du inte ska säga till någon med IBD!

Ulcerös kolit är nu vanligare än typ 1-diabetes och de som drabbas av Crohns sjukdom får en livslång inflammation i hela mag- och tarmkanalen. För vissa drabbade kan hela sociala livet vara förstört. Här är fem saker du bör undvika att säga till den som är drabbad.

1.”Du ser inte sjuk ut!” Bara för att de ser okej ut på utsidan betyder det inte att allt är toppen, och framförallt inte att de mår toppen. Många förstår inte vilka ansträngningar som ibland krävs för någon med IBD att bara ta en dusch, eller klä på sig, och sedan ta sig ut genom dörren.
2.”Du har gått ner i vikt, du är jättesnygg!” Viktnedgången i samband med IBD är ett symtom på sjukdomen, och har ofta föregåtts av blodiga diarréer och smärta i magen. Den är alltså inte frivillig eller ett resultat av någon bantningskur.
3.”Du har gått upp i vikt.” Vissa av medicinerna mot IBD har biverkningar som bland annat leder till viktuppgång, vilken alltså inte heller är frivillig. Strunta därför i att kommentera vikten över huvud taget, vare sig det är en upp-eller nedgång.
4.”Men kan du äta det där?” Alla reagerar olika på mat. Det finns ingen universal mat-sanning som fungerar för alla med IBD, och de drabbade vet bäst själva vad de mår bra av att äta. Ifrågasätt inte deras matval, och försök inte få dem att ”bara smaka”.
5.”Kan du inte vänta, vi är snart framme.” Om du sitter i en bil med någon som lider av  IBD och de måste gå på toaletten, så hjälp dem att hitta närmaste WC. För någon som lider av Chrons sjukdom eller ulcerös kolit är trafikstockningar en mardröm, och inte något de bara suckar åt. Bit dig i tungan, hjälp till så gott du kan och fråga inte om de ”inte bara kan hålla sig”.


Glad påsk!
Nu sticker jag till blåkulla!

Påskharen har hittat till mitt kontor! Tac...

20120404420 (MMS)

Påskharen har hittat till mitt kontor! Tack :)

RSS 2.0