Kul Jul!


Samtal medan jag laddar upp bilderna:
P: Vet du vad du håller på med nu?
H: Jodå, inga problem.
P: Du klickar precis som mamma.
H: Men det här går ju bra det.
P: Jaha. Men vår dator fungerar egentligen inte.

Snö!

Snön har vräkt ner det senaste dygnet. Igår kl 15 var det uppehåll, och jag gick ut för att skotta de ca 1-2 dm snö som kommit. När jag var klar började det snöa igen. Och snöa, och snöa. I morse kunde jag, till min förvåning, öppna dörren, och skottade mig fram till trappen upp till vägen. På eftermiddagen skottade jag mig ner till bilen och i princip hela parkeringen (hoppas att traktorn tar resten). Ingen mer träning behövs idag, inte.

Snö till knäna och tomtar överallt...

Jag tänkte denna afton bjuda på några vackra rader från ett av mina skolhäften som jag läser inför tentan i morgon:

Titel: Förbränning
Författare: Okänd
Utgivare: Arne

För att två ämnen ska kemiskt reagera med varandra är första villkoret att de träffas. I det gasformiga tillståndet är det lätt att åstakomma ett möte mellan brännmaterialet och det i luften befintliga syret vid förbränningen. Man kan antingen ordna så att gas och luft blandas så småningom under förbränningen, eller också kan man blanda dem på förhand allt efter den önskade arten av förbränning från en lång låga till explosion.

Så, nu har ni något att fundera över!


Själv ska jag läsa lite till, och sedan krypa till kojs. Vädrar för fullt i sovrummet. Antingen isolerar snön som går över fönsterna väldigt bra, eller så har någon fifflat med värmen... Its Hot!

Dravel

(Detta inlägg blir ett "idag har jag gjort" och "tankar jag tänker" inlägg. Jag är själv inget stort fan av sådana. Personer som jag känner nära är det självklart roligt att läsa om deras dag, men inte andra okända personer. Så om du inte tycker om sådana inlägg, och inte känner mig, sluta läs NU)

Jag försöker undvika pluggandet så långt det går. Tenta på tisdag, om tryckfall pumpar, pellets mm... men just nu känns det som om jag inte kommer längre. Förhoppningsvis blir det lite klarhet efter repititionen i morgon. Man kan ju alltid hoppas.  

Jag fick nyss sms från E i Irland. Oj, vad jag saknar henne! Så här kan man ju inte göra, säga att man ska vara borta bara över sommaren, och sedan vara borta på obestämt framtid! Ska det vara så? Jag hade i alla fall ett datum jag skulle komma hem..
Träffat en karl har hon gjort också, så nu vet man aldrig när hon kommer hem... Förhoppningsvis kommer hon hem på en vistit i januari, jag hoppas det!

Shit, det här börjar likna min dagbok, så det är kanske bäst att sluta innan jag skriver någonting privat.. För det är så jag försöker hålla det här på sidan. Personligt, men inte privat.

Jag kom att tänka på en sak förut idag. Hur fantastiskt duktig man kan vara på vissa saker ibland, utan att veta om det. Idag på Selångers gympa spelade vi innebandy, och jag fick in ett kanonskott mot mål, med 3 personer som blockade, och den gick rätt in.
Mest förvånad av alla är Hanna, ropade Magnus.. haha!
Häromdagen lyckades jag häva en sladd med Forden på ett riktigt proffsigt sätt. Fråga mig inte hur, jag kommer knappt ihåg det själv.

Nej, det börjar bli dags att försöka sova en stund. Lyckades vakna 11 i morse, och då går det aldrig att somna i tid. Kanske ska gå ut och skotta lite snö så jag kan somna gott efteråt?

Sov gott världen, var du än är
Synonymer till Dravel - struntprat, strunt, goja, svammel, nonsens, trams, blaj, rappakalja, gallimatias, vrövel; dynga, smörja

Ständut blakk

Ja, man blir ju imponerad av alla fulla människor...

Jag hade som mål att inte göra av med några pengar i helgen. Och ha en lugn helg. Hipp och happ. Fredag kväll hade jag gosat ner mig i mina sunkigaste kläder i soffan. 15 minuter senare hade jag betalat 30 kr i inträde och satt på Casinot i näst intill respektabla kläder (deo, mascara och diadem kan verkligen göra underverk, varför krångla till det?) och åt julbord, lyssnandes på Ständut blakk. Man vet aldrig hur dagen ska sluta! (synd att jag redan hade ätit middag hemma)
Lockades till spelautometerna. Petade in 170 kr, gick hem med 100. Rätt okey för de där hitte på spelen.
Igår började jag och Challe kvällen med lättglögg, popcorn och Dansbandskampen (vi blev lite smått förälskade i småpojkarna i Zekes) för att sedan dra ner på Allstars och utnyttja en reklambladets "gratis inträde". 20 kr i garderob, dock...
Spenderade sedan hela 20 kr i baren på en Loka citron, som jag sakta sög i mig resten av kvällen.
Hade en otroligt intressant konversation med garderobskillen om vad det där stället hade hetat för typ 20 år sedan, satt och tittade på folk, surrade, besökte dansgolvet och blev överfallen av den ena okändare och fullare än den andra.

Jag tror han är kär i dig, han såg så sur ut när jag satt här

Efter ett tag kved Challe av skratt, och sa till mig:
Hanna, Jag vill inte sitta bredvid dig!!!

Summa av helgens bravader: 140 kr.

I morgon ska bilen in på lagning...

En snabbis

Vi syskon brukar stå för efterrätten under julafton.
Pratade med föräldrarna igår om vi skulle göra det i år också. Fick till svar:

Ja, men ni får inte använda ugnen!

Jag förstår inte varför... ;P

Lite plugg, kvittoorganisation (kassör till RMT sökes!!!) innan det blir myskväll =)

Oh! Min tunntarm mår bra, bara så ni vet!

December-torka

Som vanligt under december får jag någon slags bloggtorka. Konstigt, kan inte förklara varför.
Men har en massa andra saker som måste tänkas på, och som gör mig lite förvirrad (miss Guldfisk is back!) Häromdagen kom jag tex på mig själv att kolla in Min blogg, och bli förvånad över att det inte hänt någonting nytt på länge.

Men återkommer förhoppningsvis med någon rolig julhändelse eller liknanade :P

God Jul!

                                                                 Same, same, but hopefully different!

Engelska

Intressant länk HÄR för mer info om Crohn

Jag känner mig allt för flummig för att skriva någonting intressant själv ;P

RSS 2.0