Upp som en sol!

Jag vet, två inlägg på en dag! Men jag bara måste!
Jag måste säga att det är helt underbart! Dagens humörsvängningar har varit som värsta bergochdalbanan, och jag befinner mig för tillfället längst upp!
Jag va nämligen och tränade idag. Orientering. Fick en påminnelse av Maria W igår. Var väl lite skeptisk, men kom fram till att ja, jag åker! Så efter att ha kommit hem, slängt i sig lite mat och bytt om så bar det iväg till Hulistugan. De verkade ha kontroll över barngruppen, så jag bestämde mig för att ta en bana.
Det var kurvbild. 2,4 km till startpunkten! Bara det! Så långt har jag inte sprungit på länge!
Efter att ha missat starpunkten en aning var jag äntligen ute i skogen! Dagens skoval med vanliga joggingskor var väl ingen höjdare, pga allt regnande...
Men sen gick jag rätt på första kontrollen! rätt på bara! Jag som knappt hållt i en karta på ett år! Jag är bäst!
Hur det gick sedan behöver vi inte riktigt prata om, men bara känslan!
Helt otroligt att va ute och springa i skogen igen! Helt oslagbart! Varifrån jag fick krafterna från är en gåta, för i skogen gick det rätt okey att springa. Spurtstriden tillbaka till stugan var värre... Jag lär ju inte kunna gå alls i morgon, men det skiter jag i!
Nu i kväll har jag bara varit helt lyrisk, nästan frällst (vet inte riktigt hur det känns, men kanske så här). Shit, jag förstår inte varför jag inte gjort det här på hela sommaren! Jag lovade Maria att jag Självklart kommer nästa vecka, och det var rätt nära att jag sa att jag skulle med på 25-manna också. Men nja... lite mer tränad ska man nog vara. Jag får träna upp mig så att jag gör en riktig j*vla dunder succé till våren.
Vem vet, jag kanske tom hinner träna upp mig till Höknatten!
;P

Att förklara hur underbart det var i kväll för en ickeorienterare är lite svårt. Emma förstod inte rintigt sig på mig när jag sa:
"Jag har sprungit i skogen, blivit jätteblöt, sprungit fel och hittat rätt, det var helt underbart!"
Men så är hon inte så som jag heller!

Puss och godnatt!

Ner som en pannkaka...

Jaa... Någon gång ska ju vara den första. Detta har jag väntat på. Med fruktan.
Idag, på ett visst försäkringsföretag på två bokstäver, vattnades blommorna för fullt. På eftermiddagen lämnade Fia mig själv där, för att hon och chefen skulle fixa lite på något annat ställe. Vad hände? Jag vattnade på för fullt bland alla telefonpratande försäkringsjobbare. Av någon konstig anledning trasslade "snablarna" på vattenkannorna ihop sig när jag skulle ta en, och den andra kannan for i golvet. Ungefär tio liter vatten for också i golvet, innan jag hann ta upp den. Vatten rinner ut väldigt fort. Sa jag att det var heltäckningsmatta?
Jag sprang och hämtade en j*vla massa papper, trasor, sopsäckar, sedan var det bara att torka, torka, torka och torka...
Lite less var jag eftersom ingen alls ens erbjöds sig att hjälpa till en endaste liten aning, speciellt när tre stycken satt precis brevid och inte såg ut att ha så mycket bättre för sig än att prata skit...
Däremot fick jag höra kommentarer som: Det är lugnt, vi har försäkring!
hahaha...
Lite senare på dagen fck jag veta att jag gjort ett väldigt bra jobb på ett av ställena vi är på, och verkligen styrt upp servicen... ehh.. okey, förstår inte riktigt vad jag gjort, men det låter ju bra!

No broken hearts, just another friend added to the list

Dagens ordspråk

Åk inte hiss när du är kissnödig.

..för tänk om den skulle stanna och du skulle bli inspärrad där jättelänge...
Inte bra.. Så följ mitt råd!

Säkrare väg?

Läste i tidningen häromdagen att de ska göra en av vägarna här i Sundsvall mer "trafiksäker".
Idag åkte jag på denna väg några gånger. Sicksackandes mellan andra bilar, avspärrningar, koner och dyligt.
Det kanske måste tilläggas att det var väldigt soligt och varmt idag. Detta medför att alla vägarbetare tar av sig på överkroppen och blottar sin vältränade och bruna kropp.
Kallas detta "trafkisäkert"? Jag skulle inte tro det, va. Hur lätt är det inte att tappa konsentrationen och köra in i framförvarande bil?
Nej, skicka dit några gamla gubbar med ölmage så att vi trafikanter kan ha bättre koll på trafiken.
De arbetare som står där för tillfället behöver ju inte gömmas, skicka dem bara till ett inte så trafikfarligt ställe!
I morgon tar jag nog en annan väg.
Kanske

Plötsligt händer det...

Det var i torsdags det hände. Vad? jao... Egentligen flera saker...
1. Vädret hade varit regnigt och grått hela dagen, men just innan det skulle börja sken solen igenom och alla gråa moln skingrade sig.
2. Det är Rhaphsody in Rock jag pratar om. Mina föräldrar hade fått biljetter till B-sektionen, medan jag och brorsan hade biljetter till C-sektionen, som låg lite längre borst från scenen, med några fina träd i vägen. Innan det började kom en gubbe och frågade vilka som såg dåligt. Lite försynt sträckte vi upp handen. Ja, kom med mig då, jag har några andra platser ni kan få ta, sa gubbe. Vi traskade längre och längre fram mot scenen. Helt plötsligt satt vi på andra raden från scenen! Helt oslagbart! :D
Själva föreställningen var väl sätt okey, i alla fall efter paus. Typiskt att det ska ta slut precis när det kommer igång på riktigt... Några smakprov, från våra superplatser nästan längst fram:
image93
image94

Resten av helgen har det varit fullt upp... Har varit och brett smörgåsar på Selånger marknad på lördagen och idag parkerat bilar. En och annan dans har jag klämt in också! Snart slut på sommardanserna, lite tråkigt.. En kvar..
I morrn blir det vattnande på egen hand..

Dagens Horoskop

Nån gång lite då och då händer det att jag läser horoskopet. Det kan ju va rätt kul, men det glöms lika fort som det läses.
Dagens horoskop, i Sundsvalls tidning, var ändå en höjdare! :)

Väduren
Det går att genomföra ett projekt om du letar reda på några andra som kan
Oxen
dela din arbetsbörda. Innan du förlustar dig, så se till att du har gjort
Tvillingarna
klart allt som du måste. Avsluta ett viktigt projekt. Du funderar över mining-
Kräftan
en med livet. Religiösa frågor kan komma på tapeten. Prata med en vän.
Lejonet
Låt dig inte bli indragen i en dispyt på jobbet eller i privatläge. Bäst att du
Jungfrun
håller dig på din kant. Din envishet kan förstöra en relation. Är du verkli-
Vågen
gen värt det? Att ha rätt är inte alltid det viktigaste. Gå med på någon annans
Skorpionen
knasiga begäran. Det kan bli riktigt kul. Du kanske aldrig vill gå hem.
Skytten
En ny romans är möjlig Du kanske känner dig som ung på nytt. Se till
Stenbocken
att du njuter av tillvaron. Du kan plötsligt befinna dig i den maktpositionen
Vattumannen
att du kan förändra världen. Läs noga nu. Du slår knut på dig själv i
Fiskarna
din iver att hitta en extra inkomst. Oroa dig inte - allt ordnar sig snart. Koncentrera dig på att rätta till nåt du omedvetet ställt till med. Be om ursäkt och få saken ur världen. Det här är ett gyllene tillfälle för dig.
Andra väntar

Slut

Jag antar att kanske fortsättningen kommer i morgon?

PS. Kom ihåg att det ger Dig otur att läsa Andras horoskop! ;P DS.

Helgens drake

If you really want something to happen, it will happen!

Detta sa en mycket klok man till mig i Australien. Man måste ju säga att detta stämmer, ibland. Men med  lite alkohol i kroppen är det lätt att det går över styr, och man gör bort sig... Snacka om bortgjord! shit... Jag bruka inte gräma mig över att ha gjort bort mig, men det här...
Som min kära Citatmästare sa: Nu får vi se hur stor dragningskraft jag har
Dans i kväll...
Men drakbåtskvällen var rätt okey ändå. Otroligt rolig! först partaj hemma hos Nicke, dit också Marie, Chrille och Chrisse kom. Sedan in till stan och vimsade runt lite i öltältet vid ån. Upp mot stan och traffade på alla möjliga gamla polare! värsta roligt!
Men en mycket lyckad kväll!


Nej, nu tar jag min drake och flyger iväg...
image86

Glädjeämnen som far omkring

Oj, vad mycket som kan få en att le.
Ibland är det nästan lite kul att se hur lite man egentligen kan bli glad över.
Jag kommer ihåg att jag en dag för rätt länge sedan (typ i gymnasiet) mötte en kille som gick på Nylands skola när jag gick där. Jag tror han gick i mellanstadiet när jag gick lågstadiet, kommer inte ihåg så noga. Jättesnygg tyckte jag att han va på den tiden i alla fall, och var nog lite smygkär i han. När jag nu mötte honom på gatan, flera år efteråt, hejade han. På mig! Han kom ihåg Mig! Japp, jag gick med ett leende på läpparna resten av dagen.
Nyss, när jag letade några snygga örhängen hittade jag ett par som jag köpte i Australien, som jag trodde att jag tappat bort! Snacka om lycka!
Jobbets kontor ligger i Bergsåker, och därför måste vi köra över en bro flera gånger om dagen för att komma in till Granlo och stan. För ett tag sedan kom de på att bron var lite för svag, och satte därför upp trafiklysen, så att man bara kan åka åt ett håll i taget. Dessa har varit tidinställda, och om man missar grönt precis får man vänta såå länge, även om det knappt kommer nå bilar från andra hållet. För någon dag sedan när vi skulle in till stan, och svängt ur rondellen såg vi hur det precis blev rött. Ingen idé att stressa alltså. Men till vår förvåning blev det grönt igen när vi kom fram, utan att någon bil alls passerat! De har ändrat ljusen så att de känner av bilarna som kommer! Snacka om folkets jubel inne i den lilla gröna Caddyn!
Solens strålar kan också räcka för att man blir glad.
Tyvärr ser jag dem inte idag, men då får jag väl hitta på nått annat.
Life is lovely!

Utökad familj

Jag har ju glömt att skriva att vi fått bebisar! 7 st!!! Sååå söta! :D
Men redan nu efter några dygn väcker de mig på morgonen av pipen, jag vill inte veta hur det kommer vara om några veckor...
Men de är ju söta! :)
image80

Drakbåtsfestivalen

Äntligen helg! ta det lugnt och slappa, såå skönt!

Var iväg och dansade igår med Erika och Maria. Mycket roligt sällskap. Erika, om jag skulle skriva en citatbok, skulle minst hälften av dem vara från dig!
"Man skulle ju behöva ett lexikon" haha, så klockrent (tyvärr skriver jag inte vad som var sagt innan, det kan uppfattas som stötande mot vissa personer)
Sedan kommer kvällens eloge, som jag ger till Maria, efter att ha nobbat A-M och i stället dansat Sista dansen med P. Så otroligt roligt, när jag fick reda på det! Jag blir ibland lite less på Jantelagen här i Sverige, men ibland måste man verkligen ta ner vissa personer på jorden.
Själv fick jag inte heller dansa med den jag ville sista dansen, eftersom han var helt försvunnen... typiskt.. Men man kan ju inte alltid få som man vill..
Men jag hittade i alla fall en Kiwi att lära dansa foxtrott (alltså en kille från Nya Zeeland). Hur han hade hittat till en danslokal i Kovland förstod jag inte riktigt, men lite kul att snacka engelska!
Nästa vecka är det sista dansen i Kovland för den här sommaren, och då kan jag inte gå.. Jag ska sitta och titta på när Robert Wells sitter och plinkar på ett piano. Typiskt, igen (fast jag ser verkligen fram emot det!)

Nu i kväll var jag in med Lina och tittade lite på Drakbåtsfestivalen.. Vi var med i ankracet, men vann tyvärr ingenting. Tittade på ett av heaten av drakbåtsroddare (det blev tyvärr inget lag från Växtbyggarna), sedan åkte vi  hemmåt. Lina ska iväg till Forsa i morrn och tävla i Norrlänska, så det blev ingen sen kväll i kväll. Heja Lina, och ni andra som är där!
Vad resten av helgen bjuder på för min del, det återstår att se.

Myspyshelg

Såå var den äntligen här igen! Solen! Välkommen!

Helgen har varit mycket lyckad, måste jag säga.
Först ett kort, men mycket roligt besök på Henke och Annelies avskedsparty i fredags. Emma skulle hem och jobba, så vi åkte med henne hem.
Men iaf. Det blev en del roliga dricklekar. Bland annat "epp-eppaou" och "wroom-wroom". Ni förstår väl precis vad jag menar? :P

Men till de nyblivande och redan nuvarande Linköpingborna säger jag bara: Lycka till och och på återseende! :D
Gonna miss you!

Kl 23 på fredag kväll bakade jag en sockerkaka! Varför?
På lördagen stack jag och syrran ner till stugan i Laforsen, där även några släktingar (Anders, Mia och Malin) var över helgen. Eftersom de bjöd på maten tänkte jag va lite snäll och i alla fall ta med nånting gott att äta på.
Självklart glömde jag den hemma när vi åkte.
Innan vi kom till stugan hade de andra stött på en massa polacker på en mack. Det hade nog inte varit så mycket folk på den macken innan! smackat...
Lite inspirerade av dessa utlänningars flitighet i skogen stack jag med Maria och Malin till skogs, med målet att få blåbärsgröt till frukost.
30 min och 6 dl blåbär senare flydde vi myggorna och allt annat som surrade kring våra huvuden, och cyklade tillbaka till stugan. Allt snack om rekordår i bärskogen...vilken skog då? inte den vi var i alla fall!
Stackars polacker.
Men en mycket lugn och skön helg i stugan, med hängmattegungande, spanande efter gäddan under bryggan (som tydligen bor där) lite båtåkande och en massa Dot cardspelande. Och blåbärsgröt till frukost!
image92

Idag kom värmeböljan, och självklart jobbarman i långa, tjocka byxor... Men jag lyckades i alla fall fånga lite sol när jag kom hem.
Jag började läsa "da Vinci koden" i helgen. ojoj, vad spännande den är. Solen hann försvinna bland trädtopparna och jag fick ta på mig en tröja, men envisades med att sitta och läsa ute. Men måste ju passa på!
Men det vore ju roligt om Dan Brown kunde ändra lite på grundkonceptet i böckerna. En manlig och en kvinnlig expert, på varsitt område hjälps åt att lösa ett mysterium, och de blir ofta tillsammans i slutet. Jag kan ju inte säga om det är fallet i denna bok, men i de två andra jag läst... Men ändå: bra och spännande böcker! Mitt boktips för dagen!

I morrn ska jag spola av jord från rötter. Spännande.

Fin, fine, finito

Uttråkad sjukling tömmer sig på tankar

Så var man sjuk igen. Hemma från jobbet.. Ifs så skulle jag nog få va ledig torsdag-fredag, eftersom det inte fanns så mycket att göra den här veckan, men nu när jag blev sjuk ville inte chefen att jag skulle komma alls. Han var rädd att själv bli smittad... Så nu ligger jag hemma och snörvlar... 
Så varför inte skriva lite?

Lite less blir man ju på att va sjuk. Jag ville ju dansa i kväll! Blender spelar i Ånäsparen. För er som inte är dansnördar kan jag berätta att det betyder: drag på dansgolvet, fullpackat med folk och skitkul!
Men det kommer ju flera...

På fredag är det avskedsfest *snyft*
Jag förstår inte varför alla ska flytta ner till Linköping? Sebbe åker ner igen efter sommarlov hemma. Henke och Annelie flyttar ner nu.. Och om nått år åker fler dit ner för att plugga.. Det blir ju inga kvar jue!

Efter lite tjat kanske jag får med mig syrran till stugan på lördag, där även kusinerna kommer vara. Vi får hoppas att vädret är bra!

Och redan har jag lyckats få en repa på min nya mobil. På skärmen. Jävla skit! irriterande!

Hörde en låt här om dagen. Ibland bara känner man att vissa låtar bara passar såå bra in i ens eget liv! Den här gången var det The Dora Stains låt Stay,you don't have to go. Så otroligt bra! Mitt nya favoritband, tror jag.
Men efter att ha hittat dom på Myspace och lyssnat en massa på låten visade det sig att de inte riktigt sjöng som jag trodde, och inte beskrev mitt liv alls.. Lite besviken, men den är bra ändå.
Jag kanske ska skriva en egen låt, haha
En annan låt som man bara blir kär i är Jens Lekmans nya Friday night at the Drive-in bingo.
Jag säger bara: Saxofon!
RSS 2.0