Jag har precis hittat funktionen som alla ...

Jag har precis hittat funktionen som alla andra hippa bloggare använder. Blogga med mobilen! Nu går det tydligen även att sms-blogga, så jag prövas väl hur det fungerar, tänkte jag. Och kan du läsa det här så har det förmodligen gått bra. Godnatt på er! :)

Bloggeliblogg?

Mina läsare blir allt färre och färre för varje dag som går. Vad kan det bero på?
Så det är väl bara att komma på någonting att skriva om då.
Ska jag skriva att jag just nu lyssnar på den här låten eller att jag längtar tills i morgon för att åter igen få se en föredetta och nyfunnen favorit? (det har tydligen gått 10 år sedan jag slutade att titta)

Eller ska jag berätta om hur min tåggranne igår försökte svara i sin telefon två gånger under tågresan, när telefonen, som ägdes av resenären i sätet framför, ringde. 

Berättade jag att det förra veckan en dag var en dm snö på min bil när jag skulle åka på morgonen, eller att mitt Visakort  blev skimmat, men att jag klarade mig rätt bra ändå (alla pengar har kommit tillbaka). Det finns som sagt andra som har det värre.

Jag har det ändå rätt bra. Sitter och lyssnar på min "ta det lugnt" lista på spottan för att kunna sova snart. Jag blir så slut i huvudet på dagarna. "källarsyndromet" har jag fått förklarat att det heter. Bästa botemedlet är nog att föröka sova nu, och hoppas på sol i morgon.

Godnatt

Moder Jord vs. Människan 1-0

Det kännas som om jag är i någon slags radioskugga. På något sätt.
Jag har i några veckor inte orkat ha koll på cyberrymden. Alltså nyheter och mina vänners bloggar. Ändå har jag suttit på fejjan hela kvällarna. Men har inte orkat engagera mig i mycket mer än så. Att trycka på "like" lite då och då är ungefär det jag orkat.
Så det kom som en chock i torsdags när jag fick höra att hela Europa inte kunde flyga. Vem kunde ha trott att pappsens planerade weekend till Bryssel blev en helg i Vemdalen, knaprandes på brysselkål (och förmodligen någonting annat i dryckesväg)?
Jag råkade hamna på ett av SVTs underbara (?) nya underhållningsprogram nu i kväll (Bubblan ?) när jag kom hem. De stänger ute tre kändisar från all media i en vecka, sedan får de komma in i en studio och gissa på vilka nyheter som är påhittade eller riktiga. Ja, det var ju verkligen det programmets räddning att en sådan här naturkatastrof hade hänt, annars hade det varit ett riktigt sömnpiller.

Köpte med mig en kvällstidning (ingen reklam för vilken här inte) att läsa på tåget idag. Där i kunde man läsa om alla hemska konsikvenser detta flygstopp skulle bidra till.

  • Folk skulle behöva ta andra färdmedel som tåg och buss och missa viktiga möten
  • Folk som är ute och reser får svårt att ta sig hem i tid.
  • Export och import blir lidande
  • Exotiska frukter kommer att ta slut, och det kommer dröja länge innan importen kan börja igen.
  • mm

Jag menar, Haiti släng er i väggen! Klaga på amputerade armar och ben, här i Eropa snackar vi Kris! Vi får ingen exotisk frukt!

Nej, jag vet att det självklart blir konsekvenser av den här askan som virvlar i luften, och att det kommer drabba många negativt. Men vi lever fortfarande. Våra hus står upp. Om vissa livsmedel tar slut så har vi andra i överflöd. Missar vi morgondagens möte som skulle ha hållts på södra sidan Europa går det nog att skjuta upp ett litet tag. Hakona matata.

Och skänk en slant till Haiti.

Over and out

RSS 2.0